Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi eregast bij inheems festival Wit Santi

President Chandrikapersad Santokhi is op zaterdag 6 augustus 2022, eregast geweest bij de opening van het inheems festival in het dorp Wit Santi. Het dorpsbestuur heeft in samenwerking met de lokale gemeenschap een braderie, sport en cultureel festival georganiseerd. Dit in het kader van de Dag der Inheemsen, welke jaarlijks op 9 augustus wordt gememoreerd. President Santokhi werd vergezeld door districtscommissaris Marlene Joden.

De president werd verwelkomd met authentieke sambura muziek. Dorpshoofd Patrick Mandé heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om diverse knelpunten waarmee zijn dorp te kampen heeft, kenbaar te maken aan de regeringsleider. Ook heeft hij de wens uitgesproken dat de grondenrechten van inheemsen en andere tribale volken spoedig worden erkend.

“De inheemsen oftewel de oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de eersten die op dit land hebben gewoond en gewerkt.” Dit benadrukte het staatshoofd tijdens zijn toespraak. De regeringsleider heeft verder aangeven dat het grondenrechtenvraagstuk nog steeds hoog op de agenda staat van de regering Santokhi. Het staatshoofd roept de lokale gemeenschappen op mee te helpen aan de duurzame ontwikkeling van hun eigen gebied.