Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi blikt vooruit op hoopvol 2024

President Chandrikapersad Santokhi heeft in zijn nieuwjaarstoespraak de start van een hoopvol hoofdstuk voor Suriname aangekondigd. Terwijl het land de vruchten plukt van opofferingen, roept het staatshoofd op tot hernieuwde hoop, versterkt geloof, eenheid en diepgewortelde vaderlandsliefde. “Als natie hebben we offers gebracht. Nu is het tijd om gezamenlijk de vruchten daarvan te plukken. Laten we onze verschillen opzijzetten en bouwen aan een schitterende toekomst”, aldus president Santokhi, die oproept om aan natievorming te werken.

In zijn vooruitblik op 2024 legt het staatshoofd de nadruk op economische ontwikkeling, woningbouwprojecten, sociale programma’s, toegankelijkheid tot betaalbaar voedsel, versterking van de rechtsstaat, veiligheid, gezondheidszorg en inclusief onderwijs. Infrastructuur blijft volgens hem ook een prioriteit van de regering. President Santokhi waardeert het doorzettingsvermogen van het volk en benadrukt gezamenlijk succes in het herschikken van de schuldenlast, het herwinnen van internationaal vertrouwen en het aantrekken van investeerders.

“Internationaal is Suriname weer een geziene en betrouwbare gesprekspartner. Investeerders tonen weer belangstelling. Onze olie- en gassector maakt een omslag die belangrijke inkomsten zal genereren.” Het staatshoofd merkt op dat in het nieuwe jaar positieve ontwikkelingen zullen doorwerken in de lokale economie. “Dit zal een positieve impact hebben op de kosten van ons levensonderhoud”, onderstreept de president. Hij spreekt zijn intentie uit om samen met alle Surinamers te werken aan een duurzaam, stabiel en gezond Suriname.

President Santokhi: “Laten we gezamenlijk optreden tegen intimidatie, geweld en negatieve invloeden in de samenleving en op sociale media. In dit nieuwe jaar zullen we met kracht optreden om het gevoel van veiligheid te garanderen en etnische spanningen tegen te gaan. Onze multiculturele samenleving vereist eenheid, samenwerking, begrip, respect en verwerping van etnische politiek.” Het staatshoofd staat ook stil bij de nieuwe kieswet, die volgens hem meer inhoud en kracht geeft aan de democratie. President Santokhi wenst de totale samenleving een voorspoedig nieuwjaar en roept op om samen te blijven bouwen aan een stralend Suriname.”