Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi bereidt zich voor op historisch bezoek Dominicaanse Republiek

Ter voorbereiding op de formele ontvangst door de president van de Dominicaanse Republiek, Luis Abinader, en de geplande bilaterale ontmoetingen op 5 oktober, heeft president Chandrikapersad Santokhi uitgebreide gesprekken gevoerd met zowel de presidentiële als de zakelijke delegatie van Suriname. Tijdens deze ontmoetingen is een breed scala aan onderwerpen besproken, met de nadruk op de handelsmogelijkheden in relatie tot de bestaande verdragen tussen beide landen. De gesprekken omvatten ook een grondige analyse van de huidige situatie in Haïti, gezien de regionale en geopolitieke betekenis van dit land. 

De aanwezige zakenrelaties en ondernemers hebben waardevolle inzichten en perspectieven ingebracht die kansen bieden voor de economische groei van Suriname. Opmerkelijk was de deelname van een Surinaamse zakenman die al twee decennia in de Dominicaanse Republiek woont. Zijn aanwezigheid bood een waardevolle gelegenheid om netwerkcontacten te delen en de handelsrelaties tussen de twee landen te versterken. 

Tijdens de bijeenkomst drong president Santokhi aan op een gezamenlijke inspanning om het maximale uit dit historisch bezoek te halen. Hij benadrukte de immense mogelijkheden die voor het grijpen liggen en spoorde de delegaties aan om de banden tussen Suriname en de Dominicaanse Republiek verder te versterken. Dit bezoek markeert een belangrijke mijlpaal in de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen en is een kans om de bilaterale samenwerking en handel te versterken. President Santokhi is vastbesloten om de belangen van Suriname te bevorderen en de welvaart van de bevolking te vergroten door middel van internationale samenwerking.