Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santhokhi wenst verdere voortgang verlichting financiële situatie

President Chandrikapersad Santokhi vindt het aangenaam om zich weer in zijn werkomgeving te begeven. De afgelopen dagen heeft het staatshoofd zijn werkzaamheden vanuit zijn woonhuis verricht, omdat hij vanwege de COVID-19 besmetting die hij had opgelopen in thuisquarantaine ging. “Het moet niet lijken alsof ik vandaag weer begonnen ben met werken. Ik heb gewerkt van huis uit met virtuele communicatie. De werkstukken werden thuisbezorgd. Het voelt anders dan thuis. Je medewerkers zijn om je heen. De infrastructuur is er. Er is een heel andere sfeer. Je bent niet meer geïsoleerd”, aldus het staatshoofd nadat hij op 3 februari voor genezen is verklaard.

Het staatshoofd heeft gisteren nadat hij genezen is verklaard door de arts zijn werk hervat en heeft ook een gebiedsdienst gehouden, omdat hij ook zijn jaardag heeft herdacht. De president heeft gisteren zijn 62ste jaar gevierd en zijn 63ste levensjaar ingeluid. De regeringsleider drukt het Surinaamse volk op het hart om optimaal in gebed te zijn en de schepper te vragen om ons te schenken met kennis en wijsheid, om zodoende Suriname uit de crisis te halen. President Santokhi spreekt verder de hoop uit dat Suriname spoedig uit de COVID-19 pandemie geraakt. Dat het Surinaamse volk zo spoedig mogelijk over het COVID-vaccin kan beschikken. Dit om de volksgezondheid weer op peil te brengen. Dat we weer een gezond volk hebben om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling.

Een andere wens van president Santokhi is om in het kader van armoedebestrijding steeds meer verlichting te brengen voor het volk van Suriname. “Dat de prijzen betaalbaar zijn. Dat de mensen een koopkrachtversterking krijgen. Je merkt ook dat heel wat maatregelen al effect beginnen te krijgen. De koers is al met heel wat punten omlaaggegaan. Ook de prijzen in de winkel. Wij gaan ervoor zorg dragen dat het volk binnen zeer korte tijd over een zodanige verlichting kan beschikken dat zij daarmee een betere koopkracht zal hebben en een betere besteding van haar inkomsten zal hebben. Dat de situatie in het land aanzienlijk veranderd zal zijn. De maand februari is gezien de tijdlijn van de regering belangrijk om ervoor te zorgen dat de lichtpunten duidelijk merkbaar zijn voor de Surinaamse samenleving.”