Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President roept Kabalebo op kansen te benutten

Tijdens zijn werkbezoek aan Kabalebo op zaterdag 2 september heeft president Chandrikapersad Santokhi tegenover het traditioneel gezag en burgermoeder Josta Lewis benadrukte dat de achterstand in het gebied alleen ingelopen kan worden als de jongeren zich laten om- en bijscholen.

Er kunnen, net als in Nickerie, in samenwerking met onderwijsinstellingen scholingsprojecten worden opgezet, waarbij de jongeren kunnen worden getraind in het kappersvak, textiele werkvorming of automontage. De jongeren moeten vooral getraind worden in mijnbouw, toerisme en horeca met het oog op de ontwikkeling in de olie- en gassector.

De president benadrukte dat de gemeenschap de geboden kansen moet benutten, anders zullen het gemiste kansen zijn. “Apoera, pak jullie kansen nu, anders zullen jullie achtergesteld blijven”, aldus het staatshoofd. Verder vroeg hij een overzicht van ieder die grond nodig heeft om te bouwen of ondernemen. Het kabinet zal een commissie belasten met de inventarisatie.

De ambtenaren van het commissariaat kregen ook de kans hun grieven en voorstellen bij de president te deponeren. Het staatshoofd vroeg hen om ondernemers en potentiële investeerders te registreren. Zij die willen meehelpen aan het ontwikkelen van het gebied moeten volgens president Santokhi gereed zijn wanneer de weg Apoera-Nickerie opengesteld wordt om zo de productie te bevorderen.