Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President ontvangt gezamenlijke vakbonden

President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 20 november 2023 de gezamenlijke vakbonden ontvangen voor een belangrijke vergadering. Het staatshoofd opende de bijeenkomst met een condoleance aan de nabestaanden van allen die betrokken waren bij de tragische gebeurtenis eerder op de dag: het instorten van een mijnschacht in de buurt van Kleine Saramacca op de locatie bekend als Kamp 21 Pasi. Tijdens de vergadering gaf president Santokhi een overzicht van eerdere gesprekken en de besproken voorstellen.

Er is verder een constructieve uitwisseling van gedachten geweest, waarbij alle voorstellen concreet in kaart zijn gebracht. Afgesproken is dat er op dinsdag 21 november 2023 technische teams van zowel de regering als de vakbonden, onder leiding van minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, bij elkaar zullen komen om de besproken punten uit te werken en besprekingen voeren met de belastingdienst. Beide partijen bevinden zich dichtbij een overeenkomst.

De president benadrukte zijn toewijding om terug te geven aan de samenleving en streeft naar een verhoging van de koopkracht van de burger. Dit zal echter op een verantwoorde wijze gebeuren, met inachtneming van de stabiliteit van de koers en zonder negatieve impact op de inflatie. De regering blijft actief in dialoog met de vakbonden en blijft voortdurend werken aan verbeteringen die de koopkracht van de burger zullen bevorderen.