Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President brengt bezoek aan derde vestiging Callcenter Yource

President Chandrikapersad Santokhi heeft een bezoek gebracht aan de nieuwe, tevens derde vestiging van callcenter Yource aan de Ringweg. Het staatshoofd heeft het personeel op woensdag 24 april toegesproken en een uitgebreide rondleiding gehad van de Chief Operation Officer (COO) van Yource, Ronald Smit.
Smit merkt op dat het bezoek van de president heel belangrijk is om het vertrouwen uit te spreken naar de Nederlandse klanten en het Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast is het natuurlijk voor de Surinaamse overheid heel interessant om investeerders aan te trekken voor de Surinaamse samenleving. President Santokhi zou aanvankelijk bij de opening van de vestiging in november 2023 aanwezig zijn, maar door omstandigheden is dat helaas niet doorgegaan. Het staatshoofd heeft toch besloten om woensdag dit bezoek voort te zetten.
In een korte presentatie heeft de COO van het bedrijf aan de president uitgelegd hoe de dienstverlening van Yource in elkaar zit; wat er allemaal wordt gedaan voor de grote opdrachtgevers, welke investeringen er al zijn gedaan en welke nog in de planning liggen voor de komende periode. Ook heeft Smit toegelicht wat de onderneming voor de Surinaamse samenleving doet en hoe ze met de medewerkers in Suriname omgaan. Yource heeft volgens Smit heel veel kennis naar Suriname gebracht. “Dus wat we doen is dat we niet alleen callcenterwerk hierheen brengen, maar ook andere dienstverlening zoals planning en forecasting activiteiten, learning and development opleidingen en trainersopleidingen. Wij zorgen ervoor dat mensen zich kunnen ontwikkelen op niet alleen een verticaal niveau, maar ook een horizontaal niveau”, benadrukt Smit. Yource heeft momenteel een totaalbestand van 7000 medewerkers, waarvan in Suriname inmiddels 700 man werkzaam zijn die met passie klantcontact uitvoeren.

President Santokhi zegt enorm blij te zijn met de investeringen van Yource. De regering blijft soortgelijke investeringen verwelkomen en ondersteunen en waar nodig treedt de regering faciliterend op. Volgens het staatshoofd komen er de laatste tijd veel investeerders, met name de zogeheten callcenters, naar Suriname om te investeren. Er zijn meerdere bedrijven, met name vanuit Nederland, die hier zijn komen investeren. Die keuze wordt volgens het staatshoofd niet zomaar gemaakt. De regering zorgt voor de randvoorwaarden en biedt voldoende garantie om de investeringen mogelijk te maken.“In de afgelopen vier jaar heeft de regering gezorgd voor stabilisatie op macro-economisch niveau, de koersontwikkeling en de inflatie. Er zijn nog wat uitdagingen met de prijzen, maar ook daar zet de regering zich in om de prijzen stabiel te houden.” Hij heeft de leiding van het bedrijf opgeroepen om ook te investeren in de districten.Met het oog op de olie- en gasontwikkelingen zijn er enorme investeringskansen. Hij nodigt de leiding van Yource uit om ook local content te betrekken.

Yource is een callcenterbedrijf dat de hele klantenservice van grote opdrachtgevers in de Benelux overneemt. De grote bedrijven besteden hun klantenservice uit aan Yource. Hiervoor leidt de onderneming medewerkers in Suriname op om de klanten van de grotere klanten te bedienen en klantvragen te beantwoorden.Inmiddels heeft Yource reeds twee locaties opgezet aan de Johannes Mungrastraat en nu aan de Ringweg. Het bedrijf is momenteel bezig om de vierde locatie te openen aan de Kalpoeweg op Kasabaholo. Naast goede huisvestingsfaciliteiten en aantrekkelijke salariëring, biedt de onderneming een zorgverzekering en pensioen aan haar medewerkers.