Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Pater Toon overhandigt boek binnenlandse oorlog aan president Santokhi


Pater Antonius “Toon” te Dorsthorst heeft zijn boekwerk, genaamd ‘De tragiek van de Binnenlandse Oorlog Suriname 1986 tot 1992’, overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. “Heel veel mensen hebben opgemerkt, “je hebt zoveel meegemaakt in ruim 50 jaar vorsenwerk. Dat mag niet verloren gaan. Je moet een boek schrijven daarover”, aldus de geestelijke. Het boekwerk heeft hij op 24 maart 2022 overhandigd aan het staatshoofd.
De vorige pennenvrucht ging over de werkervaringen van de auteur en de gebeurtenissen rondom de Binnenlandse Oorlog. Na uitgifte daarvan is hij door meerdere personen benaderd, die vroegen naar meer diepgang. In zijn nieuwste werk heeft pater Toon zes jaren Binnenlandse Oorlog in detail beschreven. Met dit boek tracht de geestelijke Surinamers te ondersteunen hun eigen geschiedenis te leren kennen. “Wat er toen is gebeurd, is helemaal niet goed. Het is belangrijk om daaruit lering te trekken.”

Het boek is naar zijn oordeel waardevoller geworden, omdat het naast op zijn persoonlijke getuigenissen ook gebaseerd is op getuigenissen van anderen. Binnen twee weken was de eerste oplage van 550 exemplaren uitverkocht. Het ligt in de bedoeling dat de tweede oplage volgende week beschikbaar komt.