Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Ontwikkeling rechteroever Commewijne geniet prioriteit regering

De ontwikkeling van de gebieden aan de rechteroever van de Commewijnerivier geniet ook prioriteit van de regering. In dit kader heeft president Chandrikapersad Santokhi op zaterdag 29 oktober 2022 de heropening verricht van drie poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). De poliklinieken op de plantages Kroonenburg, Johanna Margaretha en Rust en Werk, die in een deplorabelere staat verkeerden, zijn nu volledig gerenoveerd. Dit zal ervoor moeten zorgen dat de gezondheidszorg in deze gebieden weer gegarandeerd is.

Het staatshoofd is ingenomen met het feit dat er nu een arts en verplegend personeel dichtbij huis zijn. De bewoners hoeven geen oversteek meer te doen om behandeld te worden, hetgeen kostenbesparend is. De regeringsleider heeft aangegeven dat het beleid van de regering is om terug te geven aan de samenleving. Middels de installatie van een Project Management Team te Commewijne wil de regering meer sociale projecten uitvoeren ten behoeve van de gemeenschap.

Om de gebieden tot ontwikkeling te brengen doet de president een beroep op de bewoners om te ondernemen. De regering zal hierbij een faciliterende rol spelen door goedkoop kapitaal beschikbaar te stellen. “Suriname heeft veel meer om aan te bieden aan toeristen. De plantages aan de rechteroever van de Commewijnerivier zijn aantrekkelijk voor toeristen, maar er moet nieuw leven ingeblazen worden”, aldus het staatshoofd. Hij accentueert dat de bewoners kansen moeten aangrijpen om het toerismesector op te krikken.

Het staatshoofd heeft ook een bezoek gebracht aan de N.V. Verenigde Cultuur Maatschappijen (N.V. VCM) in Rust en Werk. Op de VCM plantages worden verschillende gewassen verbouwd. Ook wordt er aan veeteelt gedaan. President Santokhi noemt het een modelbedrijf en bedankte de eigenaar Armand van Alen en zijn familie, die een voorbeeld zijn voor succesvol ondernemen in Suriname. “Er is enorm veel belangstelling voor dit soort bedrijven. Dit moet een stimulans zijn om te ondernemen”, laat de president optekenen. De regering ondersteunt het ondernemerschap door meer land ter beschikking te stellen ten behoeve van de agrarische sector.