Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

Onafhankelijkheid Venezuela in Suriname herdacht met kranslegging

In Suriname hebben diplomaten stilgestaan bij 211 jaar onafhankelijkheid van de Bolivariaanse Republiek Venezuela. De herdenking heeft op 5 juli 2022 plaatsgevonden, middels een kranslegging bij het borstbeeld van Simón Bolivar op het Kerkplein in het centrum van Paramaribo.

De kranslegging geschiedde door directeur Miriam Mac Intosh van het directoraat Buitenlandse Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking samen met de Ambassadeur van Venezuela in Suriname, H.E. Ayerim Yesenia Flores Riva en de Vice Minister voor de Caribische Staten, H.E. Ambassadeur Raúl Li Causi.

In de door haar uitgesproken toespraak benadrukte de directeur de visionaire visie van Simón Bolivar, om te bundelen en gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling en welvaart van het Zuid-Amerikaans continent.

Ook de vertegenwoordiger van de Venezolaanse regering, de viceminister voor Caribische Staten, die in Suriname was in de marge van de 43ste Reguliere CARICOM Staatshoofden Vergadering, richtte enkele woorden tot de genodigden. Deze plechtigheid werd verder bijgewoond door enkele leden van het Corps Diplomatique.