Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Nickerie beschikt over eigen Kabinet van de President

Het district Nickerie beschikt over een eigen Kabinet van de President. Op donderdag 21 april 2021 heeft president Chandrikapersad Santokhi tijdens zijn eendaags bezoek aan het district een werkruimte in gebruik genomen. Het Kabinet van de President is voornemens om de aanwezigheid in de districten op te voeren om zo ook de participatie van de plaatselijke gemeenschappen en overheidsstructuren te verhogen en waar nodig extra te stimuleren.

“Daarom is de keus gemaakt om in Nickerie een werkruimte te creëren voor het Kabinet van de President, die het beleid moet helpen faciliteren,” sprak het staatshoofd. Hij zegt dat Nickerie een vitale positie inneemt, met het oog op de opkomende olie-industrie voor de kust van Suriname en buurland Guyana. President Santokhi zegt dat elk district waar hij een werkbezoek heeft afgelegd van hem het advies kreeg om een Project Management Team in te stellen, om de districtsontwikkelingen te kunnen plannen en te overzien. Alleen Nickerie heeft tot nog toe deze uitdaging aangegrepen. Het Kabinet van de President wenst dan ook beschikbaar te zijn voor de nodige ondersteuning.

De werkruimte moet als katalysator worden gezien, dat het de regering menens is, om actief te participeren voor en met het volk. Het staatshoofd noemt de werkruimte een mijlpaal. Hij deed wederom de oproep aan de andere districten om een Project Management Team in te stellen. Hij somde de projecten op die reeds zijn uitgevoerd in Nickerie en nog uitgevoerd zullen worden. Eerder op de dag is het elektrificatieproject aan de Giebelstraat-Oost Nickerie opgeleverd. In Wageningen is er gewerkt aan de hoofdbuis in de zijstraten langs de weg naar het vliegveld. De SWM heeft 750 digitale watermeters geplaatst. Er wordt gewerkt aan de verbetering van de waterhuishouding, Het IDB-project “Sustainable Agricultural Productivity Program” zal in de komende 4 jaren voor een totaalbedrag van ruim   30 miljoen Amerikaanse dollars uitgevoerd worden. Aan de Savanneweg komt een zonnepanelenpark van circa. 2000 KW, die 650 huishoudens zal kunnen voorzien.