Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Ministersteam reist af naar Atjoni

Een ministersteam, bestaande uit de ministers van Defensie, EZOTI, TCT, ROS en Juspol, zal vanmiddag om 13.00 uur afreizen naar Atjoni. Deze gezamenlijke inzet benadrukt de serieuze aanpak van de situatie door verschillende ministeries in het gebied.

Ter versterking van de politie in het gebied worden RBT-manschappen en eenheden van het leger ingezet. Deze gecombineerde inzet is bedoeld om de veiligheid te waarborgen en de nodige stabiliteit te creëren.

Als aanvullende maatregel zal de surveillance in het Brokopondo-district worden geïntensiveerd. Hierdoor wordt de zichtbaarheid vergroot, wat bijdraagt aan een proactieve aanpak van mogelijke veiligheidsrisico’s.

Een brief zal worden verzonden naar de procureur-generaal (PG) waarin wordt aangedrongen op de vorming van een gespecialiseerd onderzoeksteam. Dit team zal zich richten op de recente overvallen bij het Brokopondostuwmeer en Atjoni, met als doel een grondig en effectief onderzoek.

Verdere initiatieven en ontwikkelingen met betrekking tot deze kwestie zullen nauwlettend worden gevolgd, en wij zullen u op de hoogte houden van verdere communicatie en maatregelen.