Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Ministers werken van huis uit

De Raad van Ministers is vanmiddag via een virtueel platform bijeengekomen. Besproken zijn de te volgen stappen naar aanleiding van het feit dat de president van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi, positief is getest op het COVID-19 virus. Hierbij is de raad geïnformeerd en hebben de ministers de nodige instructies ontvangen.

Inmiddels zijn de gangbare protocollen van contact tracing ingezet. Ministers en anderen die persoonlijk in contact zijn geweest met president Santokhi gedurende de mogelijke momenten van besmetting, worden zo spoedig mogelijk getest. De wens is om uiterlijk dinsdag dat proces te hebben afgerond.

Inmiddels zijn een viertal ministers, te weten Ramdin, Achaibersing, Levens en Tjong-Ahin, door artsen van het BOG getest. Het resultaat van minister Ramdin is reeds binnen. Hij is negatief getest. Het resultaat van de andere ministers wordt nog afgewacht.

Het personeel van het Kabinet van de President, dat in contact is geweest met de president, zal eveneens getest worden. De contact tracering wordt voortgezet. Ook wordt er een aanvang gemaakt met het ontsmetten van het gebouw.

Ministers zijn geïnstrueerd de komende drie dagen van huis te werken en geen bezoek te ontvangen. Zij moeten ook thuis de nodige voorzorgsmaatregelen treffen totdat zij getest zijn en negatief resultaat hebben verkregen.

De Regering neemt deze maatregelen conform het advies van de medische staf en de geldende protocollen terzake.