Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

Minister Uraiqit Ramsaran voert Eid gebed

De Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft op woensdag 28 juni 2023 het Eid gebed gevoerd.

Tijdens Eid ul Adha of het offerfeest spreken moslims hun dankbaarheid uit naar Allah voor de weg welke hij heeft geopend om hem te kennen. Ramsaran gaf te kennen dat tijdens Eid ul Adha wordt gevierd het tonen en schenken van liefde voor elkaar, solidariteit, standvastigheid,eenheid en broederschap.

Een belangerijk moment dat wordt gememoreerd tijdens Eid ul Adha is de liefde en gehoorzaamheid van profeet Ibrahim naar de almachtige. Hij was Allah zo toegewijd dat hij bereid was zijn zoon Ismaël te offeren. Het offerfeest moedigt moslims aan om het voorbeeld van profeet Ibrahim op te volgen.

De SoZaVo bewindsman geeft aan dat het leven vol beproevingen zit waarmee we dagelijks geconfronteerd worden,maar dat we ten alle tijden standvastig moeten blijven naar onze schepper toe, en nooit het geloof moeten verliezen. Middels het offerfeest wordt onze bereidwilligheid naar de schepper toe bewezen dat we ons onderwerpen aan de wil van de almachtige schepper.

De minister van SoZaVo wenst de totale Surinaamse gemeenschap, in het bijzonder de moslim broeders en zusters een fijne Eid ul adha vol reinheid, geluk en zegen.