Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Kantoorgebouw Suriname National Training Authority geopend

Het kantoorgebouw van de Suriname National Training Authority (SNTA) werd op 10 augustus 2022 geopend. De SNTA heeft als voornaamste taak het ontwikkelen van een nationale training- en kwalificatiestructuur voor het beroepsonderwijs, conform de eisen en normen van de Caribbean Association of National Training Authority (CANTA). SNTA-trekker Roy Adama en president Chandrikapersad Santokhi knipten in aanwezigheid van minister Marie Levens van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC), gezamenlijk het lint door bij de opening van het gebouw.

“De toekomst van het land ligt in de technische richting. Als we inderdaad een ontwikkelingsvisie hebben van de natuurlijke hulpbronnen die de natie toebehoren, dan moet het tot uiting komen met beleid”. Zo sprak president Santokhi tijdens zijn toespraak bij de opening van het kantoorgebouw. Het staatshoofd is van mening dat de toekomstontwikkeling van Suriname wordt geïmplementeerd met het beroepsonderwijs.

De bouw van het SNTA-kantoorgebouw is een activiteit van het groot Technical and Vocational Educational and Training (TVET) project en is gefinancierd door de Islamic Development Bank. Het project werd gevoerd door het minOWC. De SNTA werd bij wet op 7 januari 2019 opgericht, na goedkeuring van de ontwerpwet houdende instelling van de SNTA door de Nationale Assemblee. De autoriteit heeft als doel het versterken van de productiviteit en concurrentievermogen van Suriname door het stellen van nationale, regionale en internationale geaccepteerde kwaliteitseisen en beroepsstandaarden op het gebied van het technisch- en beroepsgericht onderwijs.