Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Ingebruikname militaire baileybrug te Ayoko kazerne

President Chandrikapersad Santokhi heeft op woensdag 11 mei 2022, een bezoek gebracht aan de Ayoko Kazerne te Para. Het bezoek lag in het kader van de oplevering van de militaire baileybrug die opgezet is door de Nederlandse Genie Luchtmobiele Brigade. De brug welke is aangelegd symboliseert de samenwerking tussen Suriname en Nederland.

De jungle training is een samenwerking tussen Suriname en Nederland. Na de derde verkenning van de Nederlandse Luchtmobiele Brigade in Suriname, is geconstateerd dat er behoefte was voor een baileybrug op het complex van de Ayoko Kazerne. De bouw van de brug is op 25 april van start gegaan en is op 10 mei 2022 opgeleverd.

De militaire joint operatie zal ervoor zorgen dat Surinaamse militairen getraind worden naar internationale standaarden. Verder zal de jungle training er ook voor zorgen dat het leger kan reageren op internationale hulpverleningsverzoeken binnen de regio. “Suriname zal samen met Nederland werken naar een beter gestructureerde samenwerking die ervoor zal zorgen dat het leger uiteindelijk multi-inzetbaar wordt”, zegt het staatshoofd tijdens de inwijding van de brug.

Vanuit de Nederlandse ambassade is er materiaal gedoneerd ter ondersteuning van de jungle training. De Nederlandse ambassade heeft 20 aggregaten geschonken aan het Surinaams leger. De aggregaten zullen zorgen voor schoon drinkwater en elektriciteit bij moeilijk bereikbare plekken. “Het is voor het eerst na 12 jaar dat er weer een samenwerking is tussen het Surinaams en Nederlands leger”, zei de majoor Cas Schreurs van de Nederlandse Luchtmobiele Brigade. Tot slot uitte hij zijn dankwoord aan de president en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking. Het Staatshoofd gaf aan dat hij ingenomen was over de brug die is opgeleverd. Hij kijkt uit naar een structurele samenwerking tussen de twee krijgsmachten.