Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Gemeenschappelijke verklaring van de Centrale Bank van Suriname en het ministerie van Financiën en Planning; Stopzetting monetaire financiering geformaliseerd

Hedenmiddag 2 juli 2021 tekenden governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning een Memorandum of Understanding (MoU), waarin het beleid van niet-monetaire financiering is geformaliseerd. Deze verklaring is een belangrijke stap in de wederopbouw van goed financieel en monetair bestuur in ons land.

Na het aantreden van de regering in juli 2020 werden niet alleen de leningen stopgezet, maar is ook direct een halt toegeroepen aan de monetaire financiering van overheidsuitgaven. Dat beleid heeft mede geholpen om de wisselkoersen en daarmee de inflatie onder controle te brengen. Door de ondertekening van het MoU is dat beleid nu geformaliseerd. Het MoU zal in binnen- en buitenland het vertrouwen in de economie en in het bestuur van het land verder helpen verbeteren.