Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

GCC ziet kansen in samenwerking met Caribische staten

De achtste International Cooperation Conference, die deel uitmaakte van de conferentie van de Associatie van Caribische Staten (ACS) in Suriname, is succesvol afgerond. Tijdens de conferentie zijn onderwerpen zoals transport, klimaatverandering, handel en externe relaties besproken. De conferentie werd afgesloten met een toespraak van Jasem Mohamed Albudaiwi, secretaris-generaal van de Gulf Cooperation Council (GCC). Albudaiwi merkte op dat de uitnodiging van de ACS voor de GCC om deel te nemen een teken is dat Caribische landen de relatie met de GCC willen versterken en ontwikkelen.

Albudaiwi gaf aan dat het 16e Business Forum de capaciteit van de deelnemende bedrijven en beschikbare initiatieven voor investeringen heeft getoond. Belangrijk is voor hem dat de conferentie niet alleen investeringen met zich meebrengt, maar ook het besluitvormingsproces bevordert om uitdagingen van vandaag aan te pakken. “Mijn deelname benadrukt het verlangen van de Gulf Cooperation Council om nauwere samenwerking te ontwikkelen met de ACS”, stelde de GCC-topman. Hij deelde mee dat GCC sinds de oprichting werkt aan het versterken van internationale samenwerking met regionale en internationale vrienden en partners, met het oog op wederzijdse voordelen. Ook werkt de GCC aan het benutten van alle beschikbare mogelijkheden en middelen om ontwikkeling te bereiken voor haar staten en de hele wereld.

“Ik kijk ernaar uit om samen te werken en te discussiëren over de vereisten voor duurzame ontwikkeling door respectievelijke politieke wil, actie en algemene bronnen die tastbare ontwikkeling zullen bereiken”, zei Albudaiwi. Hij is ervan overtuigd dat de GCC en de Caribische regio veelbelovende investeringsmogelijkheden en kansen hebben voor ontwikkeling. De GCC-functionaris is zeker dat de activiteiten van de vele afdelingen van de GCC op een positieve manier zullen bijdragen aan het Caribisch gebied. “De GCC staat klaar om deel te nemen aan alle activiteiten die verband houden met ontwikkelingsprojecten. Ik hoop dat de conferentie tastbare resultaten zal opleveren die bijdragen aan het verstevigen van nauwere en wederzijdse relaties en partnerschappen.”