Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Foodbasketproject moet armoedebestrijding stimuleren

 Julio Bikharie en Wayne Telgt hebben op 23 maart een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi. De bespreking lag in het kader van de aanpak van armoede in de samenleving. Minister Rishma Kuldipsing van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en first lady, Mellisa Santokhi-Seenacherry maakten ook deel uit van dit gesprek op het Kabinet van de President.

Voeding speelt een belangrijke rol in de samenleving en om de nood wat te verlichten doet de regering een tegemoetkoming in de vorm van basisgoederen pakketten. Echter moet er uitgekeken worden naar een duurzame oplossing. Deze kan gevonden worden in het Foodbasketproject. Middels een presentatie heeft Julio Bikharie, directeur van De Molen, het plan van Foodbasket met het staatshoofd gedeeld. Foodbasket is een innovatieve franchise met als hoofddoel burgers met een lager inkomen te voorzien van goedkoop te betrekken levensmiddelen. De levensmiddelen zullen via strategische posten in vooral de volksbuurten gedistribueerd worden. Wayne Telgt, legt uit dat dit initiatief gezien moet worden als een ‘buurt Ons Belang’ waar je vroeger levensmiddelen, jouw budget rakende, kon kopen.

De districtscommissarissen van Kabalebo en Apoera waar het Foodbasketproject reeds van start is gegaan, deelden tijdens de meeting hun positieve ervaringen met de president. Volgens president Santokhi moet er gekeken worden naar welk model het best is om uit te voeren en als de middelen en financiën beschikbaar zijn om samen met de desbetreffende actoren na te gaan hoe dit project landelijk te implementeren. Dit zal moeten worden beschreven in een projectdossier zodat deze besproken kan worden in de Regeringsraad vergadering.

“Met dit project breng je de menswaardigheid van de burgers weer terug omdat ze met hun eigen geld zelf kunnen bepalen wat zij willen aanschaffen, tegen een minimaal bedrag”, zegt Telgt. Dit project zal de samenleving ook moeten stimuleren om meer te gaan produceren. Volgens Bikharie is het verdelen van pakketten geen duurzame oplossing. Hij merkt op dat een Foodbaskethouder op lang termijn een goed draaiende supermarket eigenaar kan worden. “En daar draait het om, ontwikkeling”, aldus Bikharie.