Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Egmont Group of Financial Intelligence Unit brengt beleefdheidsbezoek aan president Santokhi

De Egmont Groep, vertegenwoordigd door FIU-Nederland en FIU- Curacao heeft op woensdag 13 december 2023 een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. In het  kader van de toetreding van Financial Intelligence Unit Suriname (FIU) tot de Egmont Group zal de on-site visit plaats vinden op 13 en 14 december 2023

De Egmont Group of Financial Intelligence Unit is een internationale organisatie die de samenwerking en het delen van inlichtingen tussen nationale financiële inlichtingen eenheden faciliteert om het  witwassen van geld en  financiering van terrorisme te onderzoeken en te voorkomen en zodoende de integriteit van het globaal financieel systeem te beschermen. Recommendation 29 van de FATF- aanbevelingen vereist dat jurisdicties toetreden tot de Egmont Group.

In November 2022 is de nieuwe Wet ter voorkoming en bestrijding van money laundering en de financiering van terrorisme, aangenomen. Hierdoor is opnieuw een aanvang gemaakt met de lidmaatschapsprocedure naar de Egmont Groep toe. De huidige sponsoren zijn FIU Nederland en FIU Curacao. Eva ten Brink en Eva Elbers zijn van FIU Nederland en Anne Marie Kemna  is van FIU Curacao.