Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

Eenmalige bonus Koopkracht Versterking: vergroting koopkracht en welzijn samenleving

De regering Santokhi – Brunswijk heeft voor de maand januari een bonus uitgekeerd aan alle personen die in aanmerking komen voor de Koopkracht Versterking (KKV) van SRD 1800,- Het betreft een eenmalige uitkering van SRD 2180,- welke alleen over januari 2024 is uitbetaald. Hierdoor hebben de begunstigden een totaal van SRD 3980,- ontvangen. Minister Ines Pané van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (SoZaVo) benadrukt dat er administratieve uitdagingen waren voor de groep AOV-ers die ook de KKV ontvangen. Zij verzekert dat deze groep de komende week de eenmalige bonus tegemoet kunnen zien op hun bankrekening.

De bonus uitbetaling is op voorstel van president Chandrikapersad Santokhi gedaan, waarna minister Pané en Stanley Raghoebarsing van Financien en Planning dit verder hebben uitgewerkt en tot de uitbetaling zijn overgegaan. Het bonusbudget hiervoor bedroeg SRD 250.397.400,- welke is uitbetaald aan 114.845 personen. Hieronder zit ook de groep van 35.571 nieuwe goedgekeurde KKV-aanvragen voor januari 2024 via het Sociale Beneficiary Syteem van SoZaVo, 11.105 personen van Zwakke Huishoudens, 16.217 personen met een beperking en 51.952 AOV-uitkeringstrekkers.

Inmiddels is er een significante verbetering doorgevoerd in het uitbetalingsproces. Voorheen werd de koopkrachtversterking na goedkeuring in de daaropvolgende maand gestort, maar nu zal de storting onmiddellijk plaatsvinden binnen dezelfde maand.

Met deze positieve ontwikkelingen benadrukt de regering haar toewijding aan het welzijn van de samenleving en zal de komende periode extra aandacht besteden aan sociale programma’s om de leefomstandigheden verder te verbeteren.