Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Dankdienst voor jarige president

In het kader van zijn 64ste verjaardag is voor president Chandrikapersad Santokhi een dankdienst gehouden. Verschillende geestelijke leiders hebben tijdens de bijeenkomst, op 3 februari 2023, gebeden voor het staatshoofd. Hierbij is de focus gelegd op bescherming voor het staatshoofd en zegeningen die naar hem toe moeten komen, opdat hij het Surinaamse volk op een gedegen manier kan leiden. Verder is ervoor gebeden dat de president over de nodige wijsheid beschikt om Suriname te brengen door de uitdagingen die op het land afkomen. De dankdienst is gehouden in de achtertuin van het presidentieel paleis.

Bij deze gelegenheid hebben verschillende coalitiepartners de felicitaties overgebracht aan president Santokhi. “Een land uit een diep dal halen, vergt veel energie. U bent een duizendpoot, u beschikt over heel veel energie”, sprak vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij gelooft erin dat het de president samen met zijn regeerteam zal lukken om Suriname weer op spoor te zetten. Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo stond stil bij de uitdagende periode waarin president Santokhi leidinggeeft. Hij noemde daarbij de koersontwikkeling, prijsstijgingen en uitdagingen binnen de oliesector. “De Almachtige heeft ons geen goede vaart beloofd, maar wel een behouden aankomst”, merkte Somohardjo op.

Namens het ministersteam heeft minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie de felicitaties overgebracht. Zij zegt bewondering te hebben voor het doorzettingsvermogen en de energie waarover het staatshoofd beschikt. “Ik merk het in de regeringsvergaderingen. Wanneer wij moe zijn, gaat u nog gewoon door.” Ook minister Silvano Tjong-Ahin heeft de president bemoedigende woorden toegesproken.

DNA-ondervoorzitter Dew Sharman heeft namens het parlement een felicitatieboodschap overgebracht. “De taak op uw schouders is niet moeilijk, maar het is een uitdaging om het in collectief verband uit te voeren”, zo bemoedigde hij het staatshoofd. VHP-ondervoorzitter Asiskumar Gajadien wenste de president kracht en wijsheid toe om zijn politieke partij en het land te mogen blijven dienen.

Urmilla Ramlagansing, ondervoorzitter van de Staatsraad, richtte ook enkele woorden de jarige: “We staan vandaag hier om uw geboortedag met u te herdenken, maar ook om met u te bidden. We zijn er met u om de uitdagingen te overbruggen. We wisten dat er uitdagingen zouden zijn, maar dat ze tienmaal zo groot zouden zijn dan verwacht, dat wisten wij niet. Desondanks zet u door, ondanks de vele uitdagingen. Onder uw leiding moet er transformatie komen in Suriname.”