Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

CEDA verzorgt capacitybuilding workshop

In samenwerking met de Suriname Investment and Trade Agency (SITA) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft de Caribbean Export Development Agency (CEDA), op 8 augustus 2022 een eendaagse workshop voor capacitybuilding verzorgd in de ballroom van hotel Torarica.

 De deelnemers aan de workshop waren onder andere de VSB, De Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), het Bussiness Forum en eden van de ICT community. Daarnaast hebben afgevaardigden van de respectieve ministeries deelgenomen aan deze workshop; ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en Economische Zaken,Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

Bidia Bisumbhar, senior advisor van BIBIS, tevens trekker van SITA is zeer ingenomen met de opkomst. “CEDA is hier specifiek voor een market intelligent training. Het is de bedoeling om  entrepreneurs te ondersteunen in hun traject van exporteren naar het Caraïbisch gebied”, legt zij uit.

Natasha Edwin-Walcott, Senior  Advisor, Competitiveness & Export Promotion van de CEDA, geeft aan dat Caribbean Export een bijdrage levert aan het creëren van banen door nauw samen te werken met andere bedrijven om de export te vergroten en investeringen aan te trekken.

“Wij implementeren een reeks innovatieve en gerichte initiatieven die zijn ontworpen om de expansie van Caribische bedrijven op nationaal, regionaal en internationaal niveau naar hoogwaardige markten te vergemakkelijken, terwijl we profiteren van speciale markttoegang. We helpen bedrijven die exportpotentieel hebben of al exporteren om hun capaciteit, concurrentievermogen en exportinkomsten te vergroten en zodoende kostbare banen te creëren”, stelt Edwin-Walcott.