Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Busorganisatie VOSOV streeft naar innovatie in openbaar vervoer

De Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (VOSOV) streeft naar innovatie binnen het Surinaams openbaar vervoer. Het bestuur is op zaterdag 11 maart in het kader van de voorgesprekken om te komen tot nationale dialoog op bezoek geweest bij president Chandrikapersad Santokhi. Voorzitter Suraj Sahadew Lall heeft bij deze gelegenheid de pijnpunten van de organisatie alsook die van de gehele sector aan de president en minister David Abiamofo voorgehouden.

Sahadew Lall noemde het initiatief van de president om te komen tot een nationale dialoog een positieve aanzet op weg naar betere ontwikkeling van het land. Daarin speelt het openbaar vervoer volgens hem een belangrijke rol. De organisatie wees erop dat er in eerdere afzonderlijke ontmoetingen een managementplan en een actieplan aan de regering en minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zijn gepresenteerd. Uit deze documenten is tot op heden niets aangepakt.

Sahadew Lall benadrukt dat de VOSOV een innovatieve kijk heeft op het openbaar vervoer. “De vraag waarmee wij zitten is hoe we Suriname gaan klaarmaken voor innovatie binnen het openbaar vervoer.” De voorzitter zegt dat het land niet klaargemaakt kan worden voor bijvoorbeeld elektrische bussen wanneer simpele dingen niet aangepakt kunnen worden. Het gaat onder meer om de aanvraag, verlenging en overdracht van vergunningen en gereed hebben van vervangingsdocumenten. Volgens de VOSOV-voorzitter duurt het proces rond deze zaken te lang. Hij meent ook dat tarieven bepaald worden zonder dat er een overzicht worden gegeven hoe de autoriteiten hiertoe komen.

President Santokhi erkent het belang van openbaar vervoer voor de ontwikkeling van het land. Hij wees ook op de ontwikkelingen binnen deze sector in de wereld en is ook van mening dat Suriname voor een innovatieve aanpak moet gaan. Het staatshoofd wil op korte termijn wederom met de VOSOV om de tafel zitten.