Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

BIBIS vat klachten over lange wachttijden visumaanvragen serieus op

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) wordt de laatste maanden overspoeld met klachten van burgers over de lange wachttijden voor het verkrijgen van visa voor de Schengenlanden als ook van de Verenigde Staten van Amerika.

De visumaanvraag om naar Nederland af te kunnen reizen geschiedt via het kantoor van VFS Global. Hier krijgen Surinaamse burgers wachttijden voorgeschoteld, voor het verkrijgen van een afspraak, die kunnen variëren van drie tot wel vijf maanden. Dit veroorzaakt veel ongerief voor vooral personen die moeten afreizen vanwege een spoedeisend karakter.

Het ministerie van BIBIS heeft gehoor gegeven aan de vele verzoeken van de Surinaamse burgers om te bemiddelen. Reeds begin dit jaar zijn er gesprekken gevoerd met desbetreffende ambassades en navolging gegeven middels diplomatieke nota’s om de issue onder de aandacht te brengen. Het ministerie is de verzekering gegeven dat de visumlening spoedig zal worden opgeschaald.