Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Anita Asontoe leidt werkgroep Livorno Toekomstweg en omgeving

Drie maanden nadat hij op zijn 64ste jaardag – 3 februari – het Prani Yu Dyari-initiatief had gelanceerd, heeft president Chandrikapersad Santokhi de werkgroep Livorno Toekomstweg en omgeving geïnstalleerd. Het staatshoofd had bij het overhandigen én in de grond stoppen van groenteplantjes aan gezinnen in de voornoemde buurten, beloofd een werkgroep te zullen instellen om middels deze de problemen van de omgeving aan te pakken.

De installatie van de werkgroep heeft op donderdag 4 mei op het Kabinet van de President plaatsgevonden. Anita Asontoe is als voorzitter aangesteld. Het staatshoofd memoreerde in zijn toespraak dat Asontoe hem tijdens zijn bezoek had gevraagd de buurt te adopteren. “Bij die gelegenheid heb ik de toezegging gedaan een werkgroep te zullen instellen om de problemen op te lossen”, aldus president Santokhi. Hij wenste het team veel succes toe bij het uitoefenen van zijn taak. “Gebruik uw ervaring en kennis om mogelijke oplossingen aan te dragen.”

Asontoe zegt dat de werkgroep problemen in kaart zal brengen en deze voor een oplossing zal doorspelen aan de verschillende ministeries. Ze zegt dat er in de buurten Livorno, Toekomstweg en omgeving kinderen zijn die niet naar school gaan, huishouders die het zwaar hebben en daarnaast ontbeert men recreatiefaciliteiten. Er zijn onbewoonde huizen en percelen die onder wied staan, en waarvan de eigenaren niet bekend zijn. Verder verkeren woningen die wel bewoond zijn, in een deplorabele staat.

De werkgroep wil met hulp van Openbare Werken het onderhoud in de buurten ter hand nemen.
De voorzitter merkt op dat enkele straten reeds aangepakt zijn, maar dat weggebruikers deze nu als racebaan gebruiken. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, aangezien kinderen van de buurt bij gebrek aan een speeltuin op straat spelen. De werkgroep streeft naar een sport- of speelaccommodatie voor de kinderen. Er zal worden uitgekeken naar een perceel om deze faciliteit te creëren.