Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Ambassadeur Van der Zwan: “Op alle terreinen wordt er nieuwe vorm gegeven aan samenwerking Nederland-Suriname”

Henk van der Zwan, ambassadeur voor het Koninkrijk der De Nederlanden in Suriname, benadrukt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat er op allerlei manieren inhoud wordt gegeven aan de samenwerking tussen Nederland en Suriname. “De Nederlandse ambassade heeft hierin een cruciale rol. Wij zijn voortdurend in gesprek met Surinaamse autoriteiten”, aldus de diplomaat. Hij accentueert dat er op alle terreinen een nieuwe vorm wordt gegeven aan de samenwerking.

Volgens de diplomaat is het noemenswaardig dat niet alleen premier Mark Rutte op officieel werkbezoek is in Suriname, maar ook de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher. “Wij willen de economische betrekkingen tussen onze landen bevorderen. Handel en economie zijn belangrijke vraagstukken. Het bezoek van minister Schreinemacher is daarop op het juiste moment”, geeft ambassadeur Van der Zwan aan. De Nederlandse bewindsvrouw wordt vergezeld door een aantal vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven.

De diplomaat merkt op dat een belangrijk element van het programma is dat minister-president Rutte uitgenodigd is door De Nationale Assemblee. “Hij zal een toespraak houden voor de leden van het Surinaamse hoogste college van Staat”. Verder spreekt ambassadeur Van der Zwan de hoop uit dat er uit het officiële tegenbezoek van de Nederlandse premier aan Suriname een intensievere samenwerking tussen beide landen voortvloeit.