Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

Ambassadeur Paulus-Aminta overhandigt geloofsbrieven aan de Gouverneur-Generaal van Jamaica

Op dinsdag 12 maart 2024 heeft de buitengewoon- en gevolmachtigd Ambassadeur van Suriname in Cuba, Wendy Paulus-Aminta, haar geloofsbrieven overhandigd aan de Gouverneur-Generaal van Jamaica, Sir Patrick Allen. Met deze aanbieding is Ambassadeur Paulus-Aminta de niet-residerende Ambassadeur van Suriname voor Jamaica. Deze plechtige ceremonie werd gehouden in de King’s House in Kingston.

Voorafgaand aan de plechtigheid werd een kopie van de geloofsbrieven aangeboden aan minister Kamina Johnson Smith van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel, gevolgd door een bilateraal onderhoud. Hierbij werd de verdere versterking van de bilaterale samenwerking tussen beide landen aangehaald en samenwerkingsgebieden besproken.

Eveneens werd de ondersteuning van Jamaica benadrukt voor de kandidatuur van Suriname voor de positie van Secretaris-Generaal voor de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Ook werd de mogelijkheid van een werkbezoek voor 2024 van Minister Ramdin met een handelsdelegatie aan Jamaica besproken.

Ambassadeur Aminta heeft diverse werkbesprekingen gehad, waaronder met de minister van Cultuur, Gender, Entertainment en Sport, Olivia Grange en Angella Rose-Howell, directeur van het Caraïbisch en Amerikaans Departement, waarbij breedvoerig is ingegaan op de gebieden van samenwerking zoals sport, cultuur, landbouw, toerisme, luchtvaartverbinding en handel en investeringen.

Jamaica organiseert jaarlijks een diplomatieke week waarbij nieuwe ambassadeurs in de gelegenheid worden gesteld om hun geloofsbrieven aan te bieden en alle overige bij Jamaica geaccrediteerde ambassadeurs eveneens aanwezig zijn voor de verdere uitvoering van de samenwerkingsagenda’s.

Samen met Suriname hebben ook de landen Denemarken, Zuid-Korea, Israël, Pakistan, Ethiopië en Peru geloofsbrieven aangeboden.

Ambassadeur Paulus-Aminta werd vergezeld door Onderdirecteur Bilaterale Aangelegenheden Sachi Soekhoe, en Sandra Glasgow, Honorair Consul van de Republiek Suriname in Jamaica.