Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

Ambassadeur Graand-Galon overhandigt geloofsbrieven aan Keniaanse president

De Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek Suriname, Fidelia Graand-Galon, met standplaats Accra, Ghana, haar geloofsbrieven overhandigd aan de president van de Republiek Kenia, William Samoei Ruto. Dit gebeurde op donderdag 7 december 2023 in het State House, Nairobi.

President Ruto benadrukte in zijn toespraak de relevantie van een sterke bilaterale handel tussen landen in termen van handels- en investeringsmogelijkheden. President Ruto gaf aan dat de vooruitgang van Kenia niet slechts een interne aangelegenheid is. “We werven vrienden, partners en investeerders om de verwezenlijking van onze ontwikkelingsdoelen te versnellen”. Hij gaf verder mee dat de bilaterale betrekkingen de samenwerking en het partnerschap met andere landen vergemakkelijken, hetgeen leidt tot kansen voor economische en sociale ontwikkeling.

Ambassadeur Graand-Galon sprak haar waardering uit voor de krachtige verklaring uitgesproken door president Ruto tijdens de recente internationale klimaatbesprekingen van COP28, in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. De ambassadeur haalde aan dat Suriname gezegend is met drie UNESCO-erfgoed natuurreservaten in Oost-West en Centraal-Suriname, die als bron van een schone en gezonde natuurlijke omgeving voor de rest van de wereld zullen dienen. “Suriname streeft ernaar de bilaterale relatie met Kenya te verdiepen op het gebied van duurzame integrale economische, sociale en culturele ontwikkeling”, benadrukte de ambassadeur.

Evenals ambassadeur Graand-Galon overhandigden ook elf andere diplomaten hun geloofsbrieven aan het Keniaanse staatshoofd.