Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie

Minister Kuldipsingh en ambassadeur Singapore wisselen van gedachten over innovatie en digitalisering

De niet residerende Ambassadeur van Singapore voor de CARICOM, Karen Tan, heeft samen met Wong Qi Hua, assistent director Americas Directorate van Singapore, een bezoek gebracht aan Minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (EZ). De focus van dit bezoek was gericht op innovatie en digitalisering.

Er is ook aandacht besteedt aan trainingen en technische assistentie waaraan Suriname behoefte heeft. De ontmoeting heeft plaatsgevonden op 29 juni 2024.

Ambassadeur Karen Tan heeft aangegeven dat er reeds een samenwerking is met Crimson Logic voor digitalisering van systemen van het Ministerie van EZ. Zij heeft ook een kalender gepresenteerd die trainingen bevatten voor onder andere digitalisering waarvan het ministerie gebruik kan maken. Ambassadeur Tan heeft ook ondersteuning aangeboden voor de olie en gassector. Er zijn intussen reeds 2 bedrijven van Singapore in Guyana die zich bezighouden met die sector. De diplomaat heeft ook meegegeven dat er naar mogelijkheden gekeken kunnen worden om investeerders en bedrijven te kunnen accommoderen.

Minister Kuldipsingh heeft de behoefte aangegeven van Suriname op het gebied van onder andere capaciteitsversterking, handel, innovatie en digitalisering. Van de trainingen en informatie die Singapore beschikbaar heeft gesteld, zal er zoveel als mogelijk gebruik gemaakt worden door het ministerie.  Ook zal er gebruik gemaakt worden van het leiderschapsprogramma voor vrouwen die Singapore ook beschikbaar heeft gesteld. Kuldipsingh is ook de mening toegedaan dat er gekeken moet worden naar het interesseren van investeerders voor beide landen. Dit zal ook bijdragen aan het versterken van de Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s). Daarnaast deelt zij ook de mening dat er niet alleen gelet moet worden op de olie- en gassector, maar dat er ook investeringen gepleegd kunnen worden in KMO’s. De bewindsvrouw kijkt uit naar het vervolg van de ontmoeting om de bilaterale relatie tussen Suriname en Singapore te versterken.