Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

Offshore drilling

 1. Welke maatschappij houdt zich bezig met olieboringen voor de kust van Suriname ?
  De Staatsolie Maatschappij Suriname NV in samenwerking met enkele internationale partners, is belast met olieboringen en toekomstige boringen voor de kust van Suriname.

 2. Sinds wanneer hebben er exploratie-activiteiten voor de kust van Suriname plaatsgehad ?
  In de jaren 60 ,70 en 80 is men al op zoek gegaan naar olie voor de kust van Suriname.
  De verwachtingen vanaf de laatste 7 jaren waren zeer positief. Staatsolie is deze afgelopen jaren samen met drie internationale oliemaatschappijen production-sharing contract arrangements aangegaan en heeft exploraties gedaan waarbij vier olieputten zijn geboord. Deze boringen zullen voor verdere exploitatie in de strategische offshore plannen van Staatsolie voor toekomstige productie en commerciële doeleinden van belang blijken te zijn.
  Daarnaast hebben internationale geologen het gebied voor de kust van Suriname al aangemerkt als een gebied met gigantische oliereserves die kunnen oplopen tot ongeveer 15 miljard vaten. 

 3. Wat zijn de huidige activiteiten op het gebied van offshore drilling ?
  Op dit moment worden er nog exploratie-activiteiten ontplooid op zoek naar meer oliereserves voor de kust van Suriname. Na deze exploratie-activiteiten zal er in een samenwerkingsvorm tussen Staatsolie NV en Buitenlandse maatschappijen exploitaties verricht worden waardoor Suriname  een grote speler zal zijn op het gebied van olieboringen, en het op de markt brengen van olieproducten zoals  gasoline, en dieselolie.

 4. Welke buitenlandse oliemaatschappijen zijn de eventuele partners van Staatsolie ?
  Onder de partners met wie Staatsolie een production sharingagreement is aangegaan voor offshore drilling zijn de volgende particuluere en staatsmaatschappijen:
  U.S. giant Chevron Corporation;
  Britain’s Tullow Oil; 
  Spain’s Repsol S.A and CEPSA; 
  Japan’s Inpex Corporation; 
  Malaysia’s Petronas; 
  Murphy Oil Company of El Dorado, Arkansas; 
  Dallas-based Kosmos Energy; 
  and Houston-based Apache Corporation.