Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

Staf en medewerkers NH komen samen voor DAS update 

Component 1 van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) project draagt eveneens zorg voor de opstart van de Delfstoffen Autoriteit van Suriname (DAS). In dit kader zijn medewerkers van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD), Ordening Kleinschalige Goudsector (OKGS), Bauxiet Instituut Suriname (BIS) en stafleden van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen samengekomen voor het bespreken van de stand van zaken. Deze samenkomst is op 26 juni gehouden.

Onder andere is het transitieproces naar de DAS (parastatale organisatie) besproken. Voor deze transitiefase is reeds staf geïdentificeerd. Ook is een Internationaal Consultancy bedrijf aangetrokken voor de opzet van de units: mijnbouw kadaster, Mijninspectie en Geologisch onderzoek.

Ook is tijdens deze bijeenkomst ingegaan op wetgeving. Momenteel worden de Draft Mijnbouwwet en Wet Instelling DAS beoordeeld door het Internationaal Consultancy Bedrijf Sofreco. Er wordt eveneens een HR strategie voorbereid, waarvoor reeds diverse rapporten zijn afgeleverd.

Het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) project is een drie component tellend project dat  wordt uitgevoerd door de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI).  Het doel van dit project is erop gericht om het concurrentievermogen van Suriname te verbeteren en de verdiencapaciteit te verhogen door de economie te diversifiëren. Het project wordt gefinancierd voor US$ 23 miljoen middels een lening van de Wereldbank.