Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Sluisdeuren en pompgemaal te Creola gerenoveerd door Openbare Werken

In de periode maart-april 2022 ontstond er een grote storing bij de pompgemaal van Creola, doordat de motor van de pompgemaal was doorgebrand. In dezelfde periode ontstond er ook een dambreuk, waardoor het heel gebied onderwater kwam te liggen.

De sluis en pompgemaal van Creola valt onder het beheer van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Vanwege geringe tot geen middelen van ROS is er een beroep gedaan op OW om de renovatiewerkzaamheden over te nemen. Er zijn 2 sluisdeuren vervangen en de motor van de pompgemaal is gerepareerd.

De aannemer Hua Ro Builders N.V. heeft gezorgd voor het aanleveren van de nodige materialen en afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft de technische werkzaamheden uitgevoerd. De onderhoudswerkzaamheden en de bediening van deze sluis en pompgemaal worden door ROS gedaan. Het was belangrijk de sluisdeuren en pompgemaal te renoveren, omdat die een gebied ontwaterd dat bestaat uit meer dan 200 huishoudens, los van de landbouwgebieden die ook ontwaterd moeten worden.