Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Regering geeft startsein voor woningbouwprogramma fase 1 te Poerwadadiweg

De regering heeft op dinsdag 19 december 2023 het startsein gegeven voor het Landelijke Woningbouwprogramma van de overheid aan de Poerwadadiweg in het district Wanica. Er zullen in totaal 150 kavels beschikbaar gesteld worden. Dit project wordt in publiek private partnerschap (PPP) uitgevoerd. De overheid, de private sector en diverse stakeholders geven hun krachten om dit project te realiseren.

“Ik ben zeer dankbaar dat OW een bijdrage mag leveren binnen dit project, wat betreft infrastructuur. Dit programma is gericht op de behoeften van de gemeenschap en daarmee komt de regering haar beloften na”, aldus de minister.

Bholanath Narain, districtscommissaris van Wanica Noord-West, heeft aangegeven dat de regering ambitieuze stappen zet in de richting van gemeenschapsontwikkeling.”Het is de droom van elke burger om een dak boven het hoofd te hebben. Er zijn reeds 2 verkavelingsprojecten van start gegaan, namelijk het Reebergproject en de Peprepinweg”, zegt Narain. Hij feliciteert de totale Surinaamse gemeenschap met dit project.

Volgens Mark Rommy projectcoördinator, heeft de regering een mijlpaal bereikt met dit project. “Er worden betaalbare woonoplossingen gecreëerd voor de gemeenschap. De overheid heeft in samenwerking met partners en stakeholders, waaronder Eco Real Estate Development, de Finabank en OW zich ingezet voor dit landelijk programma”, geeft Rommy aan.

De vice voorzitter van de Nationale Assemblée (DNA) Dew Sharman merkte op dat er een aanvang is gemaakt aan een heel mooi project. “Voor de regering is dit een uitdaging geweest om het huisvestingsprobleem aan te gaan. Kleding, voeding en een betaalbare woning zijn de basis behoeften voor elk mens”, nuanceert Sharman.

President Chandrikapersad Santhoki benadrukt dat de regering zekerheid wilt geven aan mensen. “Na 3 turbulente jaren van herstel en rehabilitatie is het nu tijd om terug te geven aan het volk. Wij willen mensen ondersteunen om te bouwen, daarom is het belangrijk om als regering in te komen met infrastructuur en nutsvoorzieningen”, aldus het staatshoofd.

Het ministerie van Openbare werken feliciteerd, mw. Pinas, mw. Elskamp en mw. Van der Bok voor het zetten van de eerste stappen richting een eigen huis op het project te Poerwadadiweg. Ze hebben de financieringscheques overhandigd gekregen, waarbij de goedkeuring officieel werd van hun hypotheek voor het bouwen van hun eigen huis. Deze bijzondere mijlpaal benadrukt de essentie van de Landelijke Woningbouwprogramma 2023-2025, dat beoogt om de woningnood in Suriname duurzaam aan te pakken. Een van de voordelige kredietfaciliteiten die dit mogelijk heeft gemaakt, is de 7% kasreserveregeling van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).