Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

OW start pilotproject ‘Aanpak verlaten percelen en gebouwen’

In het kader van het verhogen van de veiligheid en leefbaarheid in buurten en het netter inrichten van de infrastructuur, is het ministerie van Openbare Werken (OW) gestart met een pilotproject om verlaten percelen en gebouwen aan te pakken. Onlangs is op de Facebookpagina van OW een lijst geplaatst met 10 verlaten gronden en gebouwen, waarvan de eigenaren, zowel nationaal als internationaal, worden opgeroepen hun gronden te onderhouden en hun verlaten gebouwen veiliger te maken.

Dit beleid werd in 2021 reeds door het ministerie aangekondigd. Momenteel is OW bezig met de uitvoering daarvan. De eigenaren krijgen 3 maanden de tijd om hun verlaten perceel of gebouw aan te pakken. Als dit niet gebeurt, wordt de procedure ingezet om het terrein met alles erop in te trekken, dan komt het terug in het bezit van de staat. Dit is de eerste stap met betrekking tot de aanpak.

Verder worden alle burgers, ressortsraadsleden (rr-leden) en districtsraadsleden (dr-leden) opgeroepen om een handje mee te helpen in het rapporteren van verlaten gronden en gebouwen door dit te appen naar OW op het nummer 8817718 of mailen naar e.mohangoo@hotmail.com. Het adres en geschatte huisnummer/perceelnummer kan daarin vermeld worden en eventueel een googlekaart, zodat OW kan optreden.