Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

OW neemt gerehabiliteerde pompgemalen Nickerie in gebruik

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft zaterdag bij de oplevering van het gerehabiliteerde pompgemaal van Clarapolder in Nickerie meegedeeld dat het ontwateringssysteem in het district duurzaam wordt aangepakt. Het ministerie heeft naast dit pompgemaal, ook die van Nieuw-Nickerie gerehabiliteerd. “Deze pompgemalen zullen in 10 tot 15 jaar nog goed blijven functioneren”, zei de bewindsman. Tijdens de ceremonie in Clarapolder waren president Chandrikapersad Santokhi, minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), leden van de Nationale Assemblee (DNA), Mahinder Jogi, Harriët Ramdien, Stephen Madsaleh en Nisha Jakhri aanwezig en de boeren.

Minister Nurmohamed benadrukte het streven om duurzame oplossingen te bieden voor de langdurige waterproblemen. Dit zal hij landelijk uitvoeren in samenwerking met de ministeries van LVV en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). In Nickerie is er volgens de bewindsman reeds gewerkt aan renovatie van sluizen en schoonmaak van leidingen. “Nu zal er gewerkt worden aan de rehabilitatie van de mega-ontwateringsproblemen. Deze werkzaamheden worden met behulp van de Inter-Amerikaanse ontwikkelingsbank uitgevoerd.

De bewindsman zei verder dat water een belangrijke functie heeft binnen de rijstsector in Nickerie. Indien de pompgemalen niet goed functioneren is de kans groot dat deze sector zich niet meer draaiende kan houden. De DNA-leden zijn dezelfde mening toegedaan. Ze zijn de regering zeer erkentelijk voor dit project en zien graag dat er meer projecten worden uitgezet in Nickerie, onder andere het bouwen van bruggen en onderhoud van wegen en de verschillende kunstwerken.

President Santokhi beklemtoonde in zijn toespraak dat het ontwateringsprobleem van essentieel belang is voor de landbouwproductie in Nickerie. Het is een positieve ontwikkeling voor het district. Daarom zal deze regering zich blijven inzetten om duurzaam beleid uit te voeren en goede resultaten neerzetten om zo stabiliteit en werkgelegenheid te creëren.