Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

OW-minister brengt werkbezoek aan BSW projectenMinister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft sinds zijn aantreden het renoveren van staatsgebouwen als aandachtspunt in zijn agenda. Op maandag 19 februari heeft de bewindsman een werkbezoek gebracht aan de BWS projecten. Dit project houdt voornamelijk in dat het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW) renovatiewerkzaamheden verricht aan diverse staatsgebouwen.

De bewindsman merkte op dat er momenteel wordt gewerkt aan het Douane gebouw te Nieuwe Haven en het onafgemaakte hoofdpolitie bureau die recentelijk is gesloopt voor een nieuw bouw aan de Johan Adolf Pengelstraat. “Het Douane gebouw ligt reeds jaren stil, echter heb ik besloten om samen met het OW team dit gebouw leefbaar te maken door de werkzaamheden te hervatten. Volgens planning zal de gekozen aannemer het kantoor afbouwen en verder inrichten. De reden tot slopen van het onafgemaakt gebouw van het hoofdbureau van politie komt door technische mankementen. De eerste fase is intussen gedaan en nu gaan we over tot het opzetten van een nieuw politiebureau. Er wordt nu nog uitgekeken naar een aannemer waarmee OW in zee zal gaan voor de bouw’, vermeldde de minister.

Jermaine Druiventak, Project Administrator heeft aangegeven dat het slopen van het onafgemaakte hoofdbureau van de politie is gestart in oktober 2023. “Het gebouw is afgebroken, de platen zijn eerst verwijderd, daarna de kolommen en de vloer. De sloop is gedumpt te weg naar zee, langs de oever en zal fungeren als bescherming van de weg. De platen die nog in goede staat zijn, zal OW hergebruiken bij Steigers en loopbruggen”, gaf Druiventak aan.