Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

OW geeft nader uitleg over afsluiting brug Van ‘ t Hogerhuysstraat

De brug over het Saramaccakanaal in Paramaribo wordt vernieuwd. Projecttrekker Guido Koorndijk, zegt dat de brug al meer dan 60 jaar oud is en niet meer zo stevig is als vroeger. “Daarom gaan we hem helemaal vervangen”, legt Guido uit.
De nieuwe brug wordt breder dan de oude, namelijk ongeveer 27 meter in plaats van 17 meter. Ook komen er meer rijstroken bij, namelijk twee aan elke kant, met fiets- en voetpaden langs de zijkanten. Dit gaat helpen om het verkeer veiliger en sneller te maken.
De oude brug kan geen zwaar verkeer meer aan, dus het is echt nodig om te vernieuwen. Tijdens de bouw kunnen mensen via andere bruggen rijden, zoals de Saronbrug en de Beekhuizenbrug.

Sitih Amat, die ook meewerkt aan het project, bedankt de politie voor hun hulp met het regelen van het verkeer tijdens de bouw. Naast de brug gaan we ook de Van ‘t Hogerhuysstraat en de Slangenhoutstraat opknappen.

“Het vernieuwen van de brug is een grote job, maar het is belangrijk voor de toekomst van Suriname. Het zal ervoor zorgen dat de wegen veiliger en beter worden voor iedereen die gebruik van maken”, merkt projecttrekker Koorndijk.