Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

OW en Smart Suriname N.V. tekenen samenwerkingsovereenkomst

Sinds het aantreden van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, heeft hij aangegeven dat capaciteitsversterking hoog op de agenda van het ministerie staat. Om deze doelstelling vorm te geven, heeft de bewindsman op vrijdag 14 juli 2023 een samenwerkingsovereenkomst getekend met de directeur van Smart Suriname N.V., Eros Mungra. Deze Public Private Partnership (PPP) zal verschillende diensten voortbrengen, die door het opleidingsinstituut zullen worden ontwikkeld om het ministerie te ondersteunen in haar missie en visie.

Directeur Mungra gaf aan dat het ministerie de wens heeft geuit om de vakkennis van haar personeel bij te houden en te verbeteren, zodat zij adequaat kan inspelen op de snel veranderende en uitdagende marktontwikkelingen. Smart Suriname beschikt over bewezen kennis en expertise die zullen bijdragen aan de transformatie van het ministerie naar een efficiënte, klantgerichte en competente organisatie. Hij heeft geaccentueerd dat het belangrijk is om samen te werken. “Collectief bouwen we Suriname op”, aldus Mungra.

Minister Nurmohamed gaf aan dat de samenwerkingsovereenkomst met Smart Suriname een van de grootse overeenkomsten is op het gebied van trainingen en capaciteitsopbouw. De bewindsman zegt dat er een inhaalslag gemaakt zal worden voor 3500 ambtenaren. Volgens de minister zijn trainingen zeer belangrijk. OW heeft de afgelopen jaren weinig geïnvesteerd in trainingen en capaciteitsversterking. “Nu profileren we ons ook internationaal. Heel wat functionarissen zijn in het buitenland om opgeleid te worden”, stelde de bewindsman. Volgens hem moeten alle ambtenaren, vanaf de schoonmaakster tot de directeur de gelegenheid krijgen om een training te volgen op het ministerie.