Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Openbare Werken krijgt fietsen gedoneerd uit Nederland

Stichting De Bruggenbouwers is in samenspraak met de Organisatie Hindoe Media (OHM) uit Nederland onlangs gestart met een fietsenproject. In dit kader hebben deze sociale instanties fietsen gedoneerd aan het ministerie van Openbare Werken (OW) die op donderdag 3 februari 2022 zijn overhandigd op het OW-hoofdkantoor. De rijwielen worden ingezet op de afdeling Bewaking, Milieu- en Bouwpolitie om het veldwerk efficiënter uit te kunnen voeren.

Volgens de in Capelle aan den IJssel gevestigde “Stichting De Bruggenbouwers” in Nederland gaat het om een duurzaam karakter waarbij gegadigden een verplichte korte “ken mijn fiets-cursus” krijgen aangeboden. Hierbij is kennis van gereedschappen, onderdelen, onderhoud, reparatie en veiligheid van eminent belang. In 2021 zijn ongeveer 150 fietsen naar Suriname aangevoerd. OHM is belast met de transport van de fietsen naar Suriname die vervolgens door “Stichting Hindi Parsihad (SHP)” in Paramaribo worden opgeslagen. De cursus en de verdeling van de tweewielers onder de gegadigden geschiedt in samenwerking met de SHP. Op deze manier tracht stichting De Bruggenbouwers enerzijds jonge werklozen een kans te bieden door hen te enthousiasmeren voor het beroep van fietsenmaker en anderzijds burgers die het zich niet kunnen permitteren, een fiets te schenken om gemakkelijker naar hun school of werk te kunnen verplaatsen.

In het afgelopen jaar is aan OW-minister Nurmohamed tijdens zijn korte werkbezoek aan Nederland, als gastspreker bij KennisKring Nederland, gevraagd om de bestaande voetgangers- en fietspaden te herstellen en verplicht te doen stellen bij de buurtontwikkeling en verkavelingsprojecten. De heer Bhagwanpersad Gangaram Panday, vertegenwoordiger van de Nederlandse organisaties in Suriname, overhandigde de fietsen aan minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken.