Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

OGA geeft startsein verfraaiing Ringweg

In het beleid van het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het Ministerie van Openbare Werken (OW) is er opgenomen dat belangrijke hoofdwegen en verkeersaders beplant zullen worden. In dit kader werd op woensdag 30 november 2022 het startsein gegeven voor het beplanten van de Ringweg (strekking Amazonestraat tot en met Charlesburg) met Koningspalmen.

De Koningspalmen zijn gedoneerd door Vijay Jaykaran. Wnd. directeur Indersing Gangabisoensingh geeft te kennen dat er in Public Private Partnership (PPP-verband) veel zaken gerealiseerd kunnen worden. Groenvoorziening is belangrijk om het gezicht van Paramaribo te helpen veranderen. In de eerste fase worden er 440 Koningspalmen geplant. De wnd. directeur geeft te kennen dat OGA vaak last heeft van vandalisme, doordat de planten worden weggehaald door burgers. Gangabisoensing doet een beroep op de gemeenschap, indien u geinteresseerd bent in zo een palm, kunt u die halen bij OGA. Hiermee wilt hij voorkomen dat de plantjes worden weggehaald. Door een groot aantal verkavelingsprojecten in de buurt en langs de Ringweg, is er veel bos en fauna weggehaald. We kunnen samen ervoor zorgen dat de Ringweg een bijzondere verfraaiing krijgt en er weer veel groen aanwezig is. Dit beleid zal ook in de districten worden uitgevoerd, aldus wnd. directeur OGA Indersing Gangabisoensingh.

Minister Riad Nurmohamed roept bedrijven op, die initiatieven hebben voor stad- of district verfraaiing, deze door te geven aan OW. Er zal dan samen worden nagegaan hoe het uitgevoerd kan worden. Het is belangrijk dat bedrijven en overheidskantoren werken aan hun groenvoorziening, zodat zij een mooi aanzicht hebben. Groenvoorziening is niet alleen mooi, maar zorgt ook voor het bevorderen van de biodiversiteit.