Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

Missie NH naar Diitabiki en Stoelmanseiland

Een missie bestaande uit medewerkers van de Dienst Watervoorziening en de afdeling Voorlichting van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft enkele dagen te Diitabiki en Stoelmanseiland doorgebracht. Dit, in het kader van de Openbare Aanbesteding voor het reviseren en upgraden van de drinkwaterinstallaties aldaar. Ook reisden voor de verplichte plaatselijke aanwijzing mee, enkele belangstellende bedrijven die op locatie zijn geïnformeerd over de uitvoering van de werkzaamheden.

Tijdens het bezoek aan de dorpen in het ressort Tapanahoni van het district Sipaliwini zijn eveneens enkele voorbereidende werkzaamheden getroffen voor de opkomst zijnde 1×24 uur drinkwatervoorziening. Zo is te Stoelmanseiland het voornemen om de rivier als inname bron voor de installatie aan te wenden drastisch gewijzigd, wegens vervuiling. Thans wordt de mogelijkheid voor oeverfiltratie, het onttrekken van grondwater langs de rivier, uitgewerkt.

De driedaagse missie duurde van 13 oktober tot en met 15 oktober, en had als voorloper een bijeenkomst waarin de belangstellende bedrijven breedvoerig over de projecten Diitabiki en Stoelmanseiland zijn ingelicht.