Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Ministerie van Openbare Werken vergroot landelijk Zichtbaar met Sterke Betrokkenheid van de Gemeenschap

Op donderdag 18 januari 2024 heeft Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken in De Nationale Assemblee feiten gepresenteerd die aantonen dat het Ministerie nu landelijk zichtbaar is, met een opmerkelijke betrokkenheid van alle burgers. Eerder werd gedacht dat het ministerie voornamelijk in Paramaribo actief was, maar door strak beleid is het succesvol landelijke aanwezigheid gerealiseerd.

Het Ministerie heeft in alle districten geïnvesteerd in haar personeel en zich gericht op maai- en onderhoudswerkzaamheden, ontwateringsprojecten, het onderhouden van infrastructuur, rehabilitatie van hoofdwegen, evenals de bouw en het onderhoud van bruggen en steigers. De minister en zijn staf brengen regelmatig bezoeken aan alle districten waar de OW ambtenaren actief zijn. Ook dit gebeurde zelden. Het personeel dat werkt op het veld wordt nu voorzien van werkmaterialen en PPEs. Men heeft jarenlang hierop gewacht. Ondanks de financiële uitdagingen werkt het ministerie hard om het maximale te bereiken met de beschikbare middelen.

Om deze uitdagingen aan te gaan, zet het ministerie sterk in op samenwerkingen in het kader van Public Private Partnership (PPP). De betrokkenheid van burgers wordt als cruciaal beschouwd, aangezien zij een wezenlijke bijdrage leveren aan deze inspanningen. De communicatie tussen het ministerie en de samenleving is aanzienlijk verbeterd, waarbij elke Surinamer gemakkelijk toegang heeft tot het ministerie, zowel fysiek als via de Burgerinformatie Unit (BIU).

Het beleid van sterke betrokkenheid en landelijke zichtbaarheid zal ook dit jaar merkbaar zijn. De inspanningen om projecten te realiseren en de samenleving te betrekken worden voortgezet om een duurzame en effectieve dienstverlening te waarborgen.

Voor het doorgeven van meldingen kunt u het Ministerie bereiken op de volgende nummers:
BIU: +597 531491 | BIU App: +597 855-8209