Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Minister OW geeft key note speech tijdens CUF 2023

Het Caribbean Urban Forum 2023 (CUF 2023) werd dit jaar in Suriname gehouden, bij de Royal Ballroom van hotel Torarica. Het hoofdthema van CUF 2023 is “Improving Resilience and Sustainability through Innovation”. Het forum wilt nieuwe oplossingen verkennen en vooral natuur gebaseerde oplossingen bekijken, waarbij nieuwe technologieën worden geïntroduceerd en lokale gemeenschappen erbij worden betrokken. Bij de opening van CUF 2023 op woensdag 31 mei 2023 gaf minister Riad Numohamed van het ministerie van Openbare Werken (OW) de key note speech.

Het thema van dit jaar onderkent de bedreigingen en wilt ons allen laten weten dat we niet bij de pakken neer moeten gaan zitten, maar dat we onze manier van denken en handelen moeten vernieuwen. We moeten vernieuwen door kennis te creëren en kennis te delen. Deze kennis is niet alleen belangrijk voor de mensen die de uiteindelijke beslissingen nemen, maar voor iedereen in het land, zei minister Nurmohamed tijdens zijn speech.

“Als we om ons heen kijken, worden we geconfronteerd met steeds meer ruimtelijke, stedelijke en ecologische problemen en bedreigingen. Er zijn veel bedreigingen, van aardbevingen tot tornado’s, en van een stijgende zeespiegel tot zware regenval en intense droogte. In de afgelopen 5 jaar, misschien wel 10 jaar, hebben wij in het Caribisch gebied de ernstige gevolgen gevoeld van zeespiegelstijging en zware regenval met overstromingen. Overheden hebben 10, 20, 50 jaar geleden niet genoeg geld uitgegeven om dit probleem aan te pakken”, haalde de OW minister aan.

De Anton de Kom Universiteit heeft bij Weg naar Zee sand trapping units gebouwd om mangroven te beschermen en daarmee het kustgebied te beschermen. Jaren geleden werd het CELOS Management Systeem geintroduceerd, gericht op het selectief kappen van bomen om het bos gezond en productief te houden. Tegelijkertijd hebben we onze burgers in Paramaribo toegestaan ​​bomen te kappen, onze lozingen te dempen en ons groen te verwijderen om plaats te maken voor gebouwen en parkeerplaatsen. We lieten onze ondernemers in de binnenstad werken aan het verfraaien van de straten rond hun winkels, maar gaven de verkeersdienst geen rol in dit project. Je zou kunnen zeggen dat we nog een lange weg te gaan hebben richting de definitieve oplossingen, gaf de bewindsman te kennen. “We kunnen niet wachten, want gevaren wachten niet op ons. We moeten voorbereid zijn en daarom onze kennis delen, binnen en buiten elk Caribbean Urban Forum, zodat we onszelf en onze economische activiteiten kunnen beschermen”, aldus minister Riad Nurmohamed.