Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Minister Nurmohamed orïenteert zich bij bezandingstraject Pandit Laleweg.

Het ministerie van Openbare werken (OW) is reeds geruime tijd bezig met onderhoud en verfraaien van wegen. Momenteel worden de wegen Pandit Laleweg en de Pandit Paltan Tewarieweg aangepakt. Minister Riad Nurmohamed heeft op dinsdag 3 oktober 2023 zich georiënteerd tijdens de werkzaamheden.

Volgens Variëlla Pawiro- Oelomo, Hoofd afdeling Wegen, worden er 12 ressorten in het district Paramaribo bezand. “Vorige week zijn de wegen Livorno en Latour aangepakt en binnenkort worden enkele wegen ook geasfalteerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Supra N.V., onder supervisie van OW. De uitvoering voor de werkzaamheden zal 6 maanden duren en op de weggebruikers wordt er een beroep gedaan om rekening te houden hiermee”, aldus Pawiro

Panchoe Udairay, ondervoorzitter van het districtsraad Paramaribo, heeft aangegeven dat het bezanden geschiedt middels een mix material bestaande uit maatdelen savanna zand, klinkzand en basecourse. Hiervan is er ongeveer elf duizend kuub zand beschikbaar gesteld. Udairay zal OW blijven ondersteunen om deze goede projecten te blijven realiseren.

Minister Nurmohamed zei dat het een landelijke programma is geweest van het ministerie om wegen aan te pakken. De minister verzoekt de buurtbewoners wonende in Paramaribo en Wanica om melding te maken van alle slechte wegen, zodat deze ook een beurt kunnen krijgen.