Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Medewerkers OW volgen webinar Publiek Private Samenwerking

Medewerkers van het Ministerie van Openbare Werken (OW) hebben een webinar bijgewoond op woensdag 15 maart 2023, waarbij de Programma Uitzending Managers (PUM) uit Nederland haar ervaring heeft gedeelt op het gebied van Publiek Private Samenwerking. Deze sessie had als doel de productiviteit van het ministerie te verhogen door het trainen van haar personeel die zich bezighoudt met de uitvoering van het beleid

De Ministriele Plan Unit (MPU) van Openbare Werken heeft deze webinar in samenspraak met de Orde van Raadgevende Ingenieurs in Suriname (ORIS) en de PUM georganiseerd. De webinar was bedoeld voor technische afdelingshoofden en technische medewerkers van het OW-ministerie die zich bezighouden met de voorbereidingen, begeleiding en uitvoering van projecten. “Het belangrijkste doel was om de kennis te delen, maar ook dat de mensen die betrokken zijn bij dergelijke grootschalige projecten kijken naar welke opties ze hebben om de projecten uit te voeren, waarbij er ook gekeken kan worden naar de Publiek en Private Samenwerking”, zegt de voorzitter van de ORIS Ravi Patandin. Met de Publiek Private Samenwerking benadering kan men op een andere manier kijken naar de uitvoering en onderhoud van projecten.

Dit is de eerste serie webinar, er volgen meer. Op basis van de belangstelling naar meer informatie zullen er nog meer sessies gepland worden. Bij de opkomende sessies zal er vanuit het OW-ministerie een onderwerp gekozen worden en op die manier zal er gekeken worden hoe daaraan een repeterend karakter aan gegeven kan worden.