Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

MEDEWERKERS OPENBARE WERKEN ONTVANGEN BAVP-DIPLOMA

Ambtenaren van het ministerie van Openbare Werken (OW) hebben na bijkans drie maanden de opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) gevolgd te hebben succesvol afgerond. De eerste lichting van de BAVP-opleiding voor medewerkers startte in mei 2022. 12 cursisten die geslaagd zijn hebben maandag 01 augustus 2022 hun BAVP-diploma in ontvangst mogen nemen. De diploma uitreiking vond plaats in de grote conferentiezaal van Openbare Werken alwaar de gehele opleiding is verzorgd door docenten van het Korps Politie Suriname (KPS).

Rishi Akkal, Commissaris van Politie, tevens voorzitter van de examencommissie was zeer onder de indruk van het behaalde resultaat door de OW-ambtenaren. Hij feliciteerde de geslaagden namens het Korps Politie Suriname en sprak hen bijzonder veel moed in voor het uitoefenen van de functie. Rodney Bouterse voerde als een van de participanten tijdens het delen van zijn ervaring aan dat het niet makkelijk is geweest om de trainingen te combineren met de dagelijkse werkzaamheden op het ministerie. “Desondanks hebben we ons best gedaan en de opleiding met succes kunnen afronden”. Directeur Sergio Kadosoe, directeur van het directoraat Onderzoek en Dienstverlening gaf ter motivatie aan dat de medewerkers nu naar de toepassing van het geleerde stof kunnen overgaan. Hij zei verder dat de nieuwe BAVP’ers hun kennis verder moeten ontwikkelen door meer uitdagingen aan te gaan.

OW-minister Riad Nurmohamed deelde ook zijn mening tijdens dit speciale moment en stelde dat de BAVP-opleiding een onderdeel is van de loopbaanontwikkeling en trainingsmanual van Openbare Werken. Door het personeel te blijven trainen kunnen de werkzaamheden veel beter worden uitgevoerd. Verder voerde de bewindsman aan dat er nagedacht moet worden over de veiligheid bij het OW-ministerie en hoe bepaalde problemen die zich steeds voordoen structureel kunnen worden aangepakt. De OW-topman verwacht meer initiatieven van deze groep en hoopt dat er wederom een flinke groep zich aanmeldt voor de tweede lichting. Tot slot feliciteerde hij de ambtenaren met de behaalde successen en attendeerde hen ook de verantwoordelijkheden en bevoegdheden te blijven handhaven. De beëdiging van de twaalf kersverse Buiten Gewoon Agenten van Politie door de Procureur Generaal (PG) vindt heel binnenkort plaats.