Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

Jake Thomas brengt werkbezoek aan NH

Jake Thomas, de Senior Trade Commissioner and Counsellor op de Canadese Ambassade in Guyana, heeft op 9 november 2022 een werkbezoek gebracht aan het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Tijdens deze meeting zaten aan: de Waarnemend directeur Energie, Thelma Douglas-Pinas, de onderdirecteur Natuurlijke Hulpbronnen, Valerie Lalji en de beleidsadviseur Clifford Vyent. In gesprek met de leden van het NH directieteam, benadrukt Thomas de voornaamste reden van zijn komst naar het Ministerie.

De focus van het bezoek van Thomas was; de samenwerking tussen de Canadese en Surinaamse overheden, waarbij de mogelijkheden tot gezamenlijke investeringskansen en voornamelijk de ontwikkeling van de Bauxiet industrie centraal staan, te bespreken. Verder gaf Thomas aan dat er interesse is vanuit het Canadees bedrijf Aluminpro, om te investeren in de bauxietsector. Dit bedrijf wilt samen met de Surinaamse overheid nagaan, welke de mogelijkheden tot samenwerken zijn in het ontwikkelen van de bauxietsector in Suriname. Suriname moet nog reageren op deze uitnodiging.

Thomas deelde voorts mee dat er activiteiten op komst zijn in zowel Canada als Guyana welke kansen bieden aan landen om investeerders aan te trekken voor de mining sector. Een van de grootste en meest bezochte activiteit is de Prospectors and Developers Association of Canada (PDAC), welke elk jaar in maart 2023, in Toronto wordt gehouden.

Er is afgesproken dat de Canadese Ambassade in contact blijft met het Ministerie en is de toezegging gedaan hulp te kunnen bieden in het aantrekken van Canadese investeerders alsook het organiseren van beurzen met betrekking tot het mijnen, olie en gas.