Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

INITIATIEF OPVOERING OPENBARE TOILETTEN BINNENSTAD VAN START

“Een prachtig project die wij al geruime tijd hebben besproken en nu in deze vorm uitgevoerd wordt,” woorden van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). “Een mooie samenwerking tussen een particuliere ondernemer en het commissariaat, een win-win situatie voor de binnenstad,” aldus districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost over het project waarbij op 5 locaties in de binnenstad openbare toiletten worden gebouwd.  

Minister Nurmohamed benadrukte de vele mogelijkheden van Public Private Partnership (PPP), die ten goede komt van de samenleving. De bewindsman bracht op maandag 04 april 2022 een bezoek aan het eerste in aanbouw zijnde openbaar toilet uit de serie van vijf die zullen worden gebouwd in dit traject. De OW-minister prees de ondernemer voor zijn initiatief en sprak alle steun toe vanuit het ministerie. Hij gaf aan dat dit model ook elders in het land toegepast kan worden, onder andere, langs de Oost-Westverbinding. De topman gaf ook mee aandacht te hebben voor de busterminal ter plekke, die aan rehabilitatie toe is. Het directoraat Openbaar Groen & Afvalbeheer (OGA) van Openbare Werken zal ook zorgen voor enkele vuilnistonnen op de locatie. Vervolgens werd aangegeven dat de toiletruimtes zullen worden geopereerd door een lokale ondernemer, waarbij het ministerie en het commissariaat zullen zorgen voor alle nodige ondersteuning. De eerste locatie is niet ver van de alom bekende Plattebrug, nabij de drukke busterminal langs de Waterkant in de binnenstad van Paramaribo.

DC Bhola stond stil bij de negatieve gevolgen die wildplassen met zich meebrengt en het tekort aan openbare toiletten in de binnenstad. De burgervader voerde aan dat het project gezien kan worden in het groter plaatje van stadsverfraaiing en het aantrekkelijker maken van de binnenstad voor zowel lokale bezoekers, scholieren, werkenden als toeristen. Hij riep vooral heren op het wildplassen achterwege te laten. De openbare toiletten zullen ook ter bevordering van hygiëne dienen. Het OW-ministerie heeft in het afgelopen jaar in samenspraak met het bedrijfsleven, verschillende horecabedrijven uit de binnenstad van Paramaribo en het districtscommissariaat van Paramaribo Noord-Oost een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het ligt in de bedoeling dat er samen wordt gewerkt aan het aantrekkelijker en veiliger maken van de binnenstad. Zo is inmiddels ordening gebracht rond de openbare markten en verkopers rond de Jodenbreestraat, alsook aan de veiligheid in en rondom de binnenstad. Daarnaast staat het aanpakken van de verlichting, herstellen van trottoirs en het aanpakken van het afwateringsprobleem hoog op de agenda. Tot slot benadrukte de DC dat in deze OW en de lokale ondernemers belangrijke partners blijven, zodat het continuproces van verbetering in de binnenstad blijft voortbestaan.