Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

eerste steenlegging logistic center ‘Improving transport logistics and competitiveness in Suriname’

Het ministerie van Openbare Werken(OW) heeft op vrijdag 26 januari 2024 de eerste steenlegging van het logistiek centrum te N.V. havenbeheer Suriname bijgewoond. De bouw van dit centrum behoort tot het project ‘Improving transport logistics and competitiveness in Suriname’ die mede gefinancierd wordt door de Inter American Development Bank(IDB).

Volgens Dennis Lim A Po, vertegenwoordiger van Baitali N.V. heeft de ondertekening van dit project plaatsgevonden op donderdag 16 november 2023.

“Kwaliteit zit hoog in het vaandel bij het Baitali team en wij beogen om de werkzaamheden over 7 maanden en 14 dagen succesvol over te dragen aan het Havenbeheer”, zegt Lim A Po

Andreas Talea, directeur van N.V. Havenbeheer Suriname heeft aangegeven dat haven al meer dan 50 jaar één van de belangrijkste factoren is van de surinaamse economie en nationaal transport. Het doel van dit project is om ontwikkeling te stimuleren en het logistiek op haven te moderniseren en effectiever te maken. Talea bedankt de overheid en de overige stakeholders voor de goede samenwerking en kijkt uit naar de verdere uitvoering van de werkzaamheden.

Adriana La Valley vertegenwoordiger IDB benadrukte dat dit project voordelen zal opbrengen voor Suriname, onder andere de groei van de economie, de visserijsector en de mijnbouwproductie. Ze kijkt naar uit om de samenwerking met de overheid te continueren en meerdere projecten financieel te ondersteunen.

Uraiqit Ramsaran, minister van Transport, Communicatie en Toerisme veronderstelt dat het logistiek centrum de transporttijd zal verlagen en de landbouwproductie zal bevorderen.

Sitih Amat vertegenwoordiger van Peu-ITLCS neemt aan dat de bouw van het centrum ervoor zal zorgen dat de wegen gevrijwaard worden van de trucks die langs de wegen staan en gevaar zijn voor weggebruikers. Ze wenst de aannemer veel succes toe en verzoekt de havengebruikers om geduld te betrachten tijdens de werkzaamheden.

President Chandrikapersad Santokhi is ervan overtuigd dat de ontwikkelingen binnen haven de economische groei van Suriname zullen vergroten. Verder feliciteert het staatshoofd alle belanghebbenden hartelijk met dit mooi project.